Tekst fra 2015
Under sit nye navn “Hi World” skulle Sofie Guillois Larsen være udkommet i 2013 med ”Not expecting a revolution”. Det lå klart på Flexicurity Punk, men problemer med distributionsselskabet VME, som skiftede navn til DME og et par andre faktorer har tilmed medført at end ikke “This could be harpcore” er til salg længere. Distributøren er udskiftet og det skulle have været muligt at købe musikken for længst. Men som musiker og komponist, som ikke er playlistet på DR mere, er det nærmest umuligt at overleve, og alting kommer til at gå meget langsomt med mindre der dukker en booker eller manager op.
Historien om Hi world, harpcore og Sofie
Sofie er klassisk uddannet harpespiller, men begyndte hurtigt at interessere sig for at lave sin egen live-baserede electronica som blandede stilarter med visuals og politiske happenings. Et projekt som hun kaldte ”harpcore”. (se www.harpcore.com). Det inkluderede også verdens første elektriske harpeduo i et par år, mens harpenisten Katrine Horn var med i projektet. Katrine trak sig ud og i 2006 opstod et ensemble (harpcore band).
I oktober 2007 udkom harpcore med cd’en ”this could be harpcore” (Flexicurity Punk/VME). Projektet fik meget positiv opmærksomhed, men hvad der var opbygget røg stort set på gulvet da hun, i slutningen af 2008, blev langtidssyg. Hun har siden da, af den grund + barsel, været meget ujævnt arbejdsdygtig.
Det tog derfor helt utroligt lang tid før end hun rent faktisk nærmede sig en færdig, men lille og på flere planer forslået og forhutlet udgivelse med pop-sange. Nu under navnet ”Hi World”.
Hi World
Sofie valgte nemlig at oprette en underafdeling til harpcore, hvor hun kunne lave musik efter de gældende magtforhold, hvilket ville sige pop-musik med så ”kommercielt lydende” med-producere og mixere, som økonomisk, kunstnerisk og personligt muligt. I ”Hi World” indgår der selvsagt ikke instrumentalmusik og sangene er på supermagters sprog. På denne udgivelse er det engelsk og kinesisk, samt fransk når der indgår sex.
Not expecting a revolution
er en samling sange, som beskriver personer som står i meget forskellige situationer, men hvor fællesnævneren stort set er utilpassethed i (velfærds)samfundet og en vished om at de ikke bliver hjulpet.
I 2 af sangene bliver der sunget på kinesisk; “Hey Jameymen” som er en oversættelse af Trilles “Hej søster”, og Merry Christmas med kinesisk vers og resten på engelsk, rappet af den kinesiske “Koala”.
Produktionen af ”Not expecting a revolution”
De engelske tekster er skrevet i samarbejde med 3 herboende skrivende englændere. Én dansker og 5 kinesere har været med i oversættelse, korrektur, tekstskrivning, vejledning, undervisning i kinesisk talesprog og kinesisk sang.
K.Y.D. (http://www.myspace.com/mysonnoah er derudover musikalsk medarrangør på kinesiske sange.
Diamond Duggal/DJ Swami(www.djswami.com) spiller guitar-solo i versene på ”Hey Jameymen” og har mixet, masteret og deltaget i den fælles slutproduktion (bortset fra de 2 sange ”Money or love” og ”The Winner” med Jonas Tranberg).
Diamond Duggal er både kendt for sine egne englesk-indiske hit og som DJ og producer, og for sin guitar, med jobs hos bla. Robbie Williams. Sofie mødte ham i London for flere år siden, da han lige havde produceret Shania Twains ”Up”. Han hørte hendes version af ”Hey jameymen”, og foreslog at tage sig af hele den resterende slutproduktion.
https://www.soundcloud.com/hi-world